2009. május 7., csütörtök

Az első

Eljött az idő hogy igénybe vegyem a hírközlést eme világhálón áradó formáját! Ez a blog a szép "hegyekkel" körbe vett kiskunfélegyházi mászó életet hivatott bemutatni! Egyelőre még csak egyedül vagyok itt az alföld közepén, aki írni fog a blogra de remélem ez rövid határidőn belül változni fog.
Kicsit bemutatnám a félegyházi mászó életet: Körülbelül 13 évvel ezelőtt kezdődőt minden, amikor is Fábián József megépítet Kiskunfélegyházán egy műfalat egyszerű kezdetleges formák jellemezték, míg mára több átépítés után változatos formák,áthajlások ,plafonok jellemzik a közel 300 négyzetméteres falat.


Magyarországon elsők között voltunk, akik versenyeket rendeztek, 1996-ban megrendezésre került nálunk az első pénz díjas verseny amin a mászó élet apraja-nagya részt vet Dózsa Gyula, Singer János is a résztvevők között volt. Minden évbe nálunk kerül megrendezésre a Diák olimpiai döntő versenye, valamint rendezünk egy nemzetközi versenyt minden évbe!
A sziklák távolsága miatt sajnos csak körülbelül egy éve foglalkozunk komolyabban sziklamászással előtte csak az élvezetes lötyögés miatt jártunk sziklára, de sajnos komolyabb megmászások nem voltak,de most hogy felnőttünk rendszeres járunk mászni az ország számos pontjára.
A félegyházi mászó csapatot főleg a 10-től a 18 éves korosztály jellemzi kiemelném közülük Simon Gergőt aki a korosztályába a magyar mezőny elején helyezkedik el és most már a külföldi nemzetközi versenyeken is megállja a helyét.
Röviden és tömören egyelőre ennyi, de ha rendszeres olvassátok majd blogot akkor részletes betekintést kaphatok a mi kis mászó életünkről.





1 megjegyzés:

  1. Örülök hogy egyre több blog indul, ezekkel mintha kicsit jobban át lehetne látni ezt a magyar mászósport dolgot...
    remélem hosszú életű lesz.
    sok sikert!

    VálaszTörlés