2009. május 8., péntek

Klagenfurti Nemzetközi verseny röviden.

A cikket nem én írtam, hanem egy helyi internetes újságban jelent meg, de gondoltam felrakom ide is. Egy hosszabb cikket akartam írni róla ami be is fog következni, de előtte egy kis ízelítő.
A két főhős Simon Gergely (13 éves) és Molnár Eszter (10 éves) akik részvettek egy kisebb magyar különítménnyel a Klagenfurti Nemzetközi versenyen. A versenyen rész vettek egyébként a Király testvérek valamint Táborosi Gábor vezetésével egy szegedi csapat is!
És akkor jöjjön a cikk:

2009. 04.26-án az ausztriai Klagenfurt városa adott helyet a serdülő műfalmászó Nemzetközi versenynek. A falmászás Mekkájaként ismert Sportcentrumban Európa számos országából a legjobbak vettek részt.
Hazánkat 10 magyar fiatal képviselte, közéjük tartozott Simon Gergely a serdülő magyar válogatott tagja, és Molnár Eszter, a kiskunfélegyházi DSZDSE színeiben indultak.
A 116 főből álló nemzetközi mezőnynek a közel 500 m2-es mászófalon 2 utat kellett teljesíteniük, hogy a döntőbe jussanak. A mászóutakat nemzetközi szinten elismert útépítők készítették. A sok helyen 20-25 m-es kunsztok komoly fejtörést okoztak a magyar versenyzőknek. Az előselejtezők eredményei is tükrözték a nagyon erős nemzetközi mezőnyt. A versenyzőink bejutottak a döntőbe, ahol eredményesen teljesítettek.

Simon Gergely korcsoportjában II. helyezett lett,
Molnár Eszter korcsoportjában IV. helyezett lett.

A félegyházi versenyzőknek újabb lehetőségük nyílt arra, hogy megtapasztalják, az eddig befektetett energia és az önfeláldozó munka nem volt hiábavaló, megállták helyüket a nemzetközi mezőnyben is. Továbbá tisztán látja most már azt is, hogy hová lehet, hová kell felfejlődni.

Simon Gergely és Molnár Eszter tovább öregbítette városunk hírnevét a Nemzetközi színtéren is.

Gratulálunk nekik.

És íme, pár darab fotó is:


1 megjegyzés: